best true love story ever . .

video
elyana . khairul



video
tomok . ayu

best giler kalau aku jadi ayu tuu . . .
angan angan je lebih aku nih . .

hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

cinta , diari dan patah hati .

pelik dan musykil.. kenape mesti cerite kan kisah cinte awak dekat semua orang ? awak tak rase macam awak nak menunjuk cinte awak yang konon nye berkekalan hingga ke akhir hayat yang konon nye awak akan jadi isteri nye ? aku sebagai seorang perempuan . . kesian tengok orang orang yang macam awak awak yang taksub sangat sangat dengan semua nih... aku faham lahh perasaan orang bercinte.. tapi... tak kan sampai setiap yang anda lalukan demi si dia ? ohh...kesian kesian kesian...


ada satu cerita.. minah dan mat ( minah dan mat lagi... )


minah ada satu laman yang digunakan untuk menulis segala kisah cinta antara minah dan mat.. selain itu, minah juga mempunyai satu buku yang dikhas kan untuk menulis apa yang berlaku diantara minah dan mat.. (lebih kurang diari lahh...)
satu hari.. mat bertekad untuk meninngal kan minah demi bedah yang entah dari mana muncul nya.. minah menangis siang malam, malam siang, pagi tengahhari petang... minah membuang buku yang menyimpan kisah suka dan duka percintaan mereka.. setelah beberapa bulan, minah temui cinta baru iaitu dol.. minah pon melaku kan perkara yang sama iaitu menulis tentang kisah percintaan mereka..selang beberapa minggu, dol mendapati minah tidak sesuai menjadi ratu hati nya, lalu meninngalkan minah... perkara yang sama berulang iaitu membuang buku yang menyimpan kisah suka dan duka percintaan mereka..





tak ke membazir namanya.. kalau minah kapel sebanyak 44kali ? tak ke 44 buah buku yang terpaksa dibuang  ? dan tak ke sebanyak 44 batang pokok yang terpaksa di tebang untuk membuat buku ? fikir fikir kan.... hahahaha



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

back to december . . taylor swift



I'm so glad you made time to see me.
How's life, tell me how's your family?
I haven't seen them in a while.
You've been good, busier then ever.
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why.

Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind.
You gave me roses and I left them there to die.

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night,
And I go back to December all the time.
Turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December, turn around and make it all right.
I go back to December all the time.

These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself leaving,
When your birthday passed and I didn't call.
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized that I loved you in the fall.
Then the cold came, the dark days when fear crept into my mind.
You gave me all your love and all I gave you was goodbye.

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night.
And I go back to December all the time.
Turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December turn around and change my own mind.
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right,
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry.
Maybe this is wishful thinking,
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right.

I'd go back in time and change it but I can't
So if the chain is on your door, I understand.

But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night,
And I go back to December.
Turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December turn around and make it alright.
I'd go back to December turn around and change my own mind.
I go back to December all the time

hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

teman tapi mesra . . betul betul wujud ?

cukup lah saja berteman dengan ku..
jgn lah kau meminta lebih..
ku tak mungkin menyintaimu..
kita berteman saja..
teman tapi mesra..
aku memang suka pada dirimu..
namun aku ada yang punya..

lirik tu pun macam dah berlaku kecurangan disitu.. hahaha.. ade ke teman tapi mesra ? yang banyak ade sekarang ni.. SCANDAL.. huruf besar aku letak tu.. 'I suka U..' 'tapi U kan dah ada awek..' 'ala....kita scandal lah' hahaha.. sengih sengih tu penah buad laa tu..betul tak..? ala ala ala.. jangan nak tipu lahh... hahaha

tu dengan orang yang kita tak kenal gf or bf dia.. macam mana kalau kita kenal bf or gf orang tu.. ada kah anda sanggup berbuad demikian..? ohh.. tidakk.. bagaimana jika gf or bf dia kawan baik kita sendiri...? sanggupkah anda menikam belakang kawan baik anda demi perasaan yang tidak sepatutnya hadir itu ?



cuba bayangkan anda adalah orang ketiga dalam perhubungan.. tak ke silap silap mata korang lebam suatu hari nanti.. tu bagi lelaki yang menganggap bertumbuk adalah jalan penyelesaian.. bagi awek awek pulak.. alah jangan tipu lah awek tak penah ade scandal.. kalau tak penah tu, alamat umur tak panjang la tu.. ahaha.. 
ha.. silap silap kesan penampar kat pipi tu.. 

jika anda sedang menghadapi situasi ini.. aku nasihat kan.. lebih baik korang undurkan diri.. kate mak aku.. kalau tak nak orang kacau kita, kita jangan kacau orang.. (tah bile mak aku ckp, aku petik je.. ) haha.. jika anda adalah orang yang membuad scandal itu.. anda harus buad keputusan penting.. sama ada anda tinggalkan si dia dan bersama dgn 'kekasih gelap' anda atau sebaliknya..

tapi tak salah sebenarnya ade 'kekasih gelap' ni.. (macam penah buad je) hihihi..



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

i am not perfect !



entri kali ni sedih.. kot.. agak nye lah.. hum.. kenape ye? kenape jadi macam nih..? boyfriend or girlfriend anda ade kekurangan..? kekurangan di sini bermaksud um,, cam mane nak cakap ye... ok.. contoh.. macam kaki tempang kot... agak nye lah..um,, sedih pulak aku ni.. haha..

ade satu cerite..
boyfriend minah ni.. kaki dia sebelah pendek.. something like that lah.. so,, bila this boy berjalan nampak lah sangat kan.. ok kite panggil dia mat ok.. minah rase sangat malu nak tunjuk mat ni kat kawan kawan dia.. sebab minah takut kena gelak... wait wait wait the minutes, takut kene gelak? ape masalah nye? ok ok.. sambung balik.. mat sayang sangat kat minah.. sampai kan dia sanggup abis kan duit gaji dia setiap bulan semata mata nak minah happy dengan dia.. boleh nampak tak kat sini yang mat nih cinta mati sama dia..? mat ni pulak sangat berharap kat minah.. sampai satu masa.. mat cakap nak hantar rombongan kat minah.. nak kan si minah, buad bini.. rombongan tu ditolak mentah mentah oleh minah.. minah yang tolak bukan family dia.. ok.. dapat bayangkan tak ape perasaan mat? mat kecewa gila.. akhirnya, mat membujang sampai ke tua.. bila dah tua, minah terjumpa mat di mahkamah..

mat : minah, kao buad apa di sini?
minah : bercerai..
mat : oo..(simpati)
minah : tak pe.. ni kali yang ke 44 aku diceraikan.. kao pula? berapa kali bercerai..?
mat : aku tak bercerai..(tersenyum) aku kerja di sini..
minah : kerja apa?
mat : lawyer..
minah pitam setelah mendengar nya.. mesti minah cakap dalam hati 'rugi aku tolak pinangannya..'
padan muka minah..


citer tu macam bangang bangang je kan? entah sapa lah yang create citer tuh.. tak pandai sungguh dia kan? hahaha.. kat sini nak cakap yang semua orang tak perfect.. tapi jangan pandang rendah pada mereka yang ada kekurangan ni.. tah tah, mereka lagi hebat dari anda.. =)



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

ade boyfriend . . perlukah berbangga ?



ok.. ok.. aku tak de boyfriend.. mengaku.. but perlu ke berbangga kalau ade boyfriend ? hey.. aku tak jeles ok.. hey..! tak..tak lahh...! ok fine.. aku jeles.. tak lahh.. ok lahh.. siket lahh.. siket je.. sikit je k.. hahah jangan lah marah.. hehe..



sebenarnya aku nak cerita satu benda ni.. kalau korang ade boyfriend harus ke korang cakap.. 'ok..this is my boyfriend..' then tunjuk gambar.. tak pon jumpe kan.. its something like.. korang nak tunjuk lahh kat kawan kawan korang yang korang ni hebat sebab ade boyfriend..

then ade jugak yang buad buad macam ni.. kawan tanya 'kao tak datang ke kenduri kat umah aku' 'oh tak kot.. aku keluar dengan bF aku lahh.. sory..' perlu ke cakap ayat dengan bF tu ? "kenapa kao tak datang lagi ni.. kata nak datang.." 'oh.. aku kat umah bF aku ni.. aku lupa la umah kao ade kenduri..' perlu ke cakap korang ade kat umah boyfriend korang ?

ok.. aku faham perasaan korang.. korang nak semua orang tahu yang korang dah ada yang menyayangi.. aku faham.. aku faham..

but... seperti biasa aku tak suruh korang terima pendapat aku.. ini adalah pendapat aku.. aku rasa tak perlu kot nak kata.. 'this is my boyfriend'.. kalau aku, aku malu lahh nak tunjuk boyfriend aku kat korang.. takut nanti tak jadi malu.. lagi lahh malu.. huhuhu biar lahh macam dah komfem jadi dulu kan.. ni baru berapa minit couple dah kao tunjuk kat bestfriend konon konon.. kao tak tahu yang bestfriend kao tu mengutuk kate kao ni suka menunjuk.. hahaha.. tapi tak tahu lah..




huhu.. aku bukan tak pernah ber'couple2' ni.. pernah lahh sekali dua mase zaman bodoh bodoh dulu.. zaman anak anak abu.. haha.. tapi seingat aku.. aku tak pernah bawak kawan kawan aku jumpa boyfriend aku.. kenape ye? hahaha.. yelah nanti tak jadi pulak kan.. baru kapel 2 hari dah kene reject.. haha.. tak de lah sampai tahap konon konon cinta sampai mati lahh konon.. I tak boleh hidup tanpa U.. puih... cinte selagi I mampu cinte U kot.. hahaha

anyway.. ade lah cinte yang kekal sampai ke jinjang pelamin.. doa tu penting.. jadi berdoa lahh.. :)



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

boyfriend dan kawan . .

boyfriend or kawan lagi penting ?

gambar ni sesuai for title : girlfriend or kwn ;)..

bukan nak kate lah kan.. tapi.. korang sakit hati tak kalau kawan korang tu nak kuar ngan korang tapi.. dia jugak bawak pakwe dia same.. name nak keluar lepak dengan member.. tapi asyik kepit dengan balak.. 

hum,, las las cakap 'kitorang gi tengok wayang heh.. sorry...' nak nak ade kejadian yang sedang menimpa korang masa tu contoh nya korang punya dompet hilang ke.. and korang dah tak tahu nak buad ape dah.. dia pulak boleh tinggal kan korang macam tu jer..

bukan sakit hati lah kan.. tapi.. macam tak ada hati perut lahh.. hum,, tak pe lahh.. tapi korang jangan ikut macam dia.. tau tau tau.. kadang kadang kite semua boleh lihat.. yang mana lagi penting.. cuma kite je yang tak anggap benda tu penting.. rite ? semua tu boleh memutus kan persahabatan.. betul tak.. ?

tapi ni pendapat aku... tak tahu lahh pendapat korang macam mana pulak kan...?


  aku tahu dua dua penting.. tapi aku pulak cakap.. kalau tak de boyfriend boleh je hidup.. tapi kalau tak de kawan.. duduk dalam gua lahh jawab nya..



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

baju pengantin saiz xxL . .

aku.. ok.. actually aku bersaiz double xL.. nak buad macam mane.. lumrah alam.. haha.. actually aku bersaiz besr sejak aku baby lagii... kate mak aku.. tapi tak tahu lahh pulakk.. hum.. aku tahu.. korang mesti tertanye2.. "kalau dah macam tu kenape tak berusaha untuk kurus" kan kan kan ? bukan aku tak nak.. aku dah cuba.. api.. tak jalan lahh.. huhu aku pon tak tahu.. paling lama aku cuba bertahan seminggu dua je.. 

and sekarang ni..aku tengah cuba lagi.. tapi mak aku, kwn2 ku (sesetengahnye la) semue macam tak bagi semangat.. bila aku fikir fikir kan.. suatu hari nanati aku nak berkahwin kan ? tapi... atleast aku nak kelihatan betul betul anggun dan cantik masa tu.. dan at least baju pengantin ku harus lahh cantik.. aku tak nak lahh pakai baju pengantin bersaiz xxL.. kan ? sape setuju? sila angkat tangan macam saya.. ahahaha..


dan juga kebenarannye.. 3 tahun selepas ini aku akan memakai baju 'nurse'.. korang tahu la kan.. baju dia.. tak cantik lahh kalau saiz dia xxL.. 
sesetengah kwn kwn aku tak sokong ape yang aku buad ni.. diorang ckp : 

'heh..! pedulik ape badan besar macam gajah,, janji otak ade..' 'tak kisah lahh semua tu,, tak penting pon.. kalau lelaki tu terima kau lepas kau kurus baik tak payah.. tu maknanya dia tak terima kau seadanya lah tu...' 

masalah nya bukan tu... masalah aku sekarang aku tak nak pakai baju pengantin bersaiz besar.. tapi kalau dah ditentu kan tuhan nak buad cam ne aku pakai jugak.. aku redha je.. tapi atleast aku dah usaha.. ni.. aku belum lagi usaha nya.. korang dah cakap macam tu..

tapi de jugak yang menyokong.. 'kau buad je.. peduli ape orang cakap macam2,, nanti kau dah kurus ramai lahh yang puji kau tu.. tak silap ramai pulak yang nak jadi macam kau..'

hum.... anyway,,, tengss lah kwn kwn.. baik yang menyokong atau pun tak.. aku hargai pendapat korang.. jangan risau lahh bedah,,, aku tak terase lah.. hahaha.. sedap nama tu.. bedah.. macam nama kucing aku.. hahaha.. ( bedah : hanya rekaan semata-mata, tak wujud pon ;) saje letak name tu )



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)