cinta , diari dan patah hati .

pelik dan musykil.. kenape mesti cerite kan kisah cinte awak dekat semua orang ? awak tak rase macam awak nak menunjuk cinte awak yang konon nye berkekalan hingga ke akhir hayat yang konon nye awak akan jadi isteri nye ? aku sebagai seorang perempuan . . kesian tengok orang orang yang macam awak awak yang taksub sangat sangat dengan semua nih... aku faham lahh perasaan orang bercinte.. tapi... tak kan sampai setiap yang anda lalukan demi si dia ? ohh...kesian kesian kesian...


ada satu cerita.. minah dan mat ( minah dan mat lagi... )


minah ada satu laman yang digunakan untuk menulis segala kisah cinta antara minah dan mat.. selain itu, minah juga mempunyai satu buku yang dikhas kan untuk menulis apa yang berlaku diantara minah dan mat.. (lebih kurang diari lahh...)
satu hari.. mat bertekad untuk meninngal kan minah demi bedah yang entah dari mana muncul nya.. minah menangis siang malam, malam siang, pagi tengahhari petang... minah membuang buku yang menyimpan kisah suka dan duka percintaan mereka.. setelah beberapa bulan, minah temui cinta baru iaitu dol.. minah pon melaku kan perkara yang sama iaitu menulis tentang kisah percintaan mereka..selang beberapa minggu, dol mendapati minah tidak sesuai menjadi ratu hati nya, lalu meninngalkan minah... perkara yang sama berulang iaitu membuang buku yang menyimpan kisah suka dan duka percintaan mereka..

tak ke membazir namanya.. kalau minah kapel sebanyak 44kali ? tak ke 44 buah buku yang terpaksa dibuang  ? dan tak ke sebanyak 44 batang pokok yang terpaksa di tebang untuk membuat buku ? fikir fikir kan.... hahahahahey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

No comments:

Post a Comment

cer komen cer komen...