baik sangatt

"cik.., tolong saye.. saye nak beli tiket ke titiwangse.." sekali pandang nampak macam handsome.. dua kali pandang nampak macam kacak pulak.. tige kali pandang handsome semula.. aku dengan kaver muke cute relakan hati nak tolong dia.. dia tersennyum.. "terima kasih.." cair sikit.. sikit je.. dia bersuara lagi.. "boleh pakai duit kertas kan?" aku mengangguk.. "tapi lima ringgit tak boleh masuk, encik.." wahhhh... kali ni aku bersuara.. dia nampak agak sedikit terkejut mendengar suara aku yang manje ala ala ratu rock negara, ella..

~sehelai baldu biru
yang kau beri dahulu
lambang cintamu itu..~

wow.. "cik ada duit kecik takk?" dia bertanya.. adehh.. potong betei.. baru nak bajet bajet suare manje macam ella.. dengan hati yang teruja aku memberi dia lima keping duit kertas singgit.. "kire dulu.." aku kata.. dia kire depan aku.. dan mengangguk sekali lagi berterima kasih.. lepas beli token tuu.. aku tunggu tren macam biasa.. lepas tuu aku tengok dompet aku.. kejap lagi nak beli token lagi.. sebab aku perlu menukar tren star lrt kepada putra lrt.. tapi duit singgit singgit aku dah bagi kat dia.. ~pekkkk - tepuk dahi ~
terpaksa beratur kat kaunter.. adehhh.. ni semua mamat tadi punya pasal lah ni...



baik sangat pun salah ~ huhu



hey..dah bace ke? dah bace like lah! telo ayam telo puyu, tengkiyu =)

2 comments:

  1. baik ade makne upenye....kan dah terkene sdiri....hehehe...ape la cik misi ni...heheh

    ReplyDelete

cer komen cer komen...